Dermatoscopie computerizată

Este cea mai modernă metodă de diagnostic neinvaziv al tumorilor cutanate pigmentare (alunițe), prin care se stabilește cu mare probabilitate natura benignă sau malignă a acestora și indicația de urmărire sau excizie.

  Dermatoscopia digitală permite examinarea pielii în profunzime, detectând astfel modificări cutanate greu de depistat la un examen clinic uzual. Această metodă neinvazivă, nedureroasă, permite diferențierea între leziunile benigne și maligne și identificarea precoce a unui melanom. În cazul pacienților cu multiple alunițe se poate realiza harta dermoscopică digitală ce oferă posibilitatea stocării informațiilor macroscopice și dermoscopice. Acest lucru permite pacientului autoexaminarea macroscopică și dermatologului monitorizarea precisă prin examinări periodice și comparative a alunițelor cu risc de transformare.

Dermatoscopul FotoFinder Vexia este aparatul care ne pune la dispoziție nu numai sistemul de studiere a detaliilor alunițelor ci și posibilitatea calculării unui scor de risc și posibilitatea stocării acestor date pentru comparațiile necesare la consultațiile ulterioare.

 

Avantajele dermatoscopiei computerizate

- Dermatologul dumneavoastră poate detecta și cele mai mici modificări ale structurii alunițelor. Puteți urmări direct pe ecran compararea alunițelor;

- Prin memorarea și compararea imaginilor, dermoscopia digitală reprezintă cea mai bună metodă de prevenție a cancerului de piele, în special la pacienții care au multe alunițe;

 - Supravegherea de lungă durată, prin controlul periodic al pielii, depistează din timp chiar și cea mai mică modificare.

Ce ar trebui să vă alerteze?

Semnele de pericol ale alunițelor sunt:

  A= ASIMETRIE
Cele două jumătăți ale leziunii nu arată la fel;

  B= BORDURI
Marginile aluniței sunt de formă neregulată;

  C= CULOARE
Mai multe nuanțe de culoare: brun, negru, alb, roșu;

  D= DIMENSIUNI
Dimensiunea aluniței este mai mare de 6 mm;

  E= EVOLUȚIE
Leziunea crește în timp, sângerează, dă senzație de mâncărime;

 ABCDE-ul alunițelor vă ajută să recunoașteți chiar dumneavoastră alunițele suspecte.